4. november 2024

Krig i Midtøsten og Ukraina. Må det bli verre før det kan bli bedre?

Hva får valget i USA å si?

Denne gangen er det krigene i Ukraina og Midtøsten som skal belyses i Debatten Hamar. Dette skjer dagen før presidentvalget i USA! Og alle er vi svært spente på dette valget fordi det kan ha stor innvirkning på det videre forløp av krigssituasjonen både i Europa og i Midtøsten. Som kjent har Donald Trump gitt uttrykk for at han ganske kjapt skal få slutt på krigen mellom Ukraina og Russland. Hvilken posisjon han tar i krigen i Midtøsten, er minst like spennende. Dette vil bli belyst av svært kompetente debattanter.

Vi har vært så heldige å få utenriksminister Espen Barth Eide til å komme til dette debattmøtet. Det var Internasjonalt utvalg i Innlandet Arbeiderparti som hadde fått lovnad på Barth Eide denne kvelden. De tok kontakt med Debatten Hamar om et mulig samarbeid. Debatten Hamar er en uavhengig og partipolitisk nøytral organisasjon, men sett i lys av at temaet er global politikk og sakens store aktualitet, takket vi ja til dette samarbeidet.

Espen Barth Eide vil innlede om den spente situasjonen vi er i. Vi har dessuten fått tak i tre meget kompetente deltakere i den etterfølgende paneldebatten: Kristian Berg Harpviken, påtroppende direktør i Det norske Nobelinstitutt, Marianne Riddervold som er professor og forsker, samt midtøstenekspert Marte Heian-Engdal som er forsker og forfatter.

Kafeen i Passasjen er åpen fra kl. 17.00

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Debatten Hamar og Internasjonalt utvalg i Innlandet Arbeiderparti.

Billetter

Mandag 4. november 2024
Kl. 18:00–19:30
Ledige billetter
>
Sal:

Kirsten Flagstad sal

Arrangør:

Debatten Hamar