31. oktober 2024

Åpent folkemøte om Oppdrag Mjøsa

Mjøsa er Norges største innsjø og er svært viktig for mange mennesker. Mjøsa står overfor økende påvirkning av utbygging, industri, jordbruk, klimaendringer osv. På folkemøtet får du informasjon om hvordan det står til med Mjøsa, og hvilke løsninger som skal til for å kunne ha en bedre forvalting av Mjøsa.

HER ER KVELDENS PROGRAM:

Møtevert Siri G. Carson (NTNU) 

18.00: Velkommen ved ordfører i Hamar, Vigdis Stensby og programleder Oppdrag Mjøsa, Jørn Wroldsen (NTNU)

18:05: Hva er Oppdrag Mjøsa, og hva skal vi løse?
– Ved Asgeir J. Sørensen (NTNU)

18:20: Siste nyheter fra Oppdrag Mjøsa
– Foreløpige resultater fra siste tokt, ved Øyvind Ødegård (NTNU)
– Mjøs-undersøkelsen ved Terje Andreas Eikemo (NTNU)
– Fiskeforskningsprosjektene, ved Jan G. Davidsen (NTNU)
– Digital tvilling, ved Rune S. Ødegård (NTNU)

19:00: Eirik S. Sivertsen (NTNU) leder en panelsamtale med fylkesordfører Thomas Breen, ordfører i Hamar Vigdis Stensby, statssekretær Kjersti Bjørnstad, forskningssjef Kristin Evensen (NINA) og teknologidirektør Kristoffer Kalbekken (NIVA)
– Hvordan kan alle bidra til arbeidet med å redde Mjøsa for fremtiden?
– Hvordan kan Oppdrag Mjøsa best bidra?
– Hvordan engasjere statlige myndigheter?

19:20: Spørsmålsrunde, mulighet for å stille spørsmål fra salen

———–

Innlandet fylkeskommune, kommunene i regionen og NTNU har tatt initiativet til forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa. Oppdrag Mjøsa har til hensikt å bidra til økt bærekraft og verdiskaping i regionen, gjennom å ta i bruk brede og omforente strategier med mange aktører som har interesser i og rundt Mjøsa. Her får du de siste funnene og statusen om dette viktige arbeidet.

Fordi Oppdrag Mjøsa tar sikte på å finne synergier og samarbeid utover det rent forskningsmessige, har Innlandet fylkeskommune og kommunene rundt Mjøsa bidratt med finansiering. Det gjør det mulig for NTNU å administrere et omfattende program, i tillegg til den forskningsmessiges innsatsen som blir lagt inn.

Andre interessenter som forskningsinstitusjoner, nasjonale myndigheter, forvaltning, bedrifter, landbruk og innbyggere er også invitert til å være med i prosjektet. Gjennom et bredt partnerskap er  ønske å øke verdiskapingen og bærekraften i forvaltningen av Mjøsa. Det innebærer også en kartlegging av hva som bør gjøres, men som det ikke finnes ressurser til i dag. Det anbefales derfor at nasjonale myndigheter sørger for at dette blir et nasjonalt program og at staten stiller opp med like mye som aktørene i Oppdrag Mjøsa gjør.

Oppdrag Mjøsa skal gjennomføres i perioden 2023-2027 og bidra med konkrete løsninger, ny kunnskap og en mer bærekraftig modell for forvaltning av Mjøsa. Det vil være vesentlig å sikre overføring av kunnskap til og hente kunnskap fra andre relevante lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter og program.

Her finner du mer informasjon om Oppdrag Mjøsa

 

Billetter

Torsdag 31. oktober 2024
Kl. 18:00–19:30
Ledige billetter
>
Sal:

Multisal

Arrangør:

Oppdrag Mjøsa

Folkemøtet er gratis, men du må ta med gratisbillett