Store teateropplevelser i Hamar kulturhus!

Publisert 22. august 2024

Teater Innlandet og Riksteatret sørger for et bredt teatertilbud med høy kvalitet på programmet vårt.

Publisert 22. august 2024

Teater Innlandet i Kulturhuset
I Hamar kulturhus er den nordre delen av fylt med teater fra kjeller til loft. Her har Teater Innlandet to teatersaler, kontorer, verksteder, systue, lys- og lydteknikk og rekvisittlager. Teaterets hovedscene har amfi med plass til 200 publikummere, og prøvesalen blir også brukt til forestillinger.

Teater Innlandet har ca. 40 ansatte; scenekunstnere, kostymesyere, teknikere og administrasjon. Teatret produserer egne forestillinger, men samarbeider også med andre teaterkompanier og gjør avtaler om gjestespill som settes opp på teatrets scener.

Teater Innlandet er et regionteater som turnerer i hele Innlandet. I enkelte tilfeller legges turnéruten til Oslo eller andre steder i landet. Teater Innlandet har eksistert som institusjonsteater i sin nåværende form siden 2010, lenge før Hedmark og Oppland ble slått sammen til Innlandet fylke. Forgjengeren til Teater Innlandet het Hedmark Teater.  Les mer>>.

Riksteatret fyller huset
Riksteatret er hele landets teater og spiller på 74 kulturhus over hele Norge. De spiller én dag på hvert sted – seks dager i uka, reiser mer enn 130.000 km med buss og har mer enn 8.000 hotelldøgn i året. På det meste kan teatret ha fem til seks produksjoner på vegen samtidig.

Riksteatrets har store og påkostede produksjoner. Når de kommer til Hamar , blir alt det tekniske utstyret båret ut av turnébussen og inn i kulturhuset. I løpet av noen få timer har den tekniske staben til Riksteatret sammen med våre folk og frivillige bygget opp dekorasjonen og rigget lys- og lydanlegg. De har hengt opp og klargjort kostymene og gjort seg kjent med lokalene våre slik at publikum den best mulige opplevelsen av kveldens forestilling.

Både vi og publikummet vårt setter stor pris på hvert eneste besøk fra Riksteatret!  Les mer>>.

Fra Teater Innlandets Pinocchio

Teater Innlandet: Pinocchio

 

Fra Riksteatrets Det mørke fortet - et Minecraft-eventyr

Riksteatret: Det mørke fortet – et Minecraft-eventyr

 

Fra Fantorangen på teater med Riksteatret

Riksteatret: Fantorangen på teater

 

 

Flere fra aktuelt